Strøm
Blogg Finans

Billigste strømleverandørene

De billigste strømleverandørene i Norge

Når du skal flytte, uansett om det er for første gang eller ikke, så er det mye å tenke på. En ting er selve flyttingen, få pakket ned møbler, klær og alle de andre tingene vi har samlet sammen. Det er også mye rundt selve flyttingen som må ordnes. Flyttemelding må sendes inn slik at du får post på det nye stedet, andre som trenger å vite at du har flyttet må også ha beskjed og kanskje det er nødvendig med et dørskilt og et skilt til postkassa. Så er det praktiske detaljer som forsikring av det nye stedet og strømleverandør. Det siste skal vi prøve å hjelpe med her. Forhør deg gjerne med en elektriker.

Ny strømleverandør

Strømprisene forandre seg nesten fra dag til dag, spesielt om man har valgt en strømavtale med spotpris. Denne prisen er gjerne utregnet ut fra Nordpool sin spotpris og så blir det lagt til en liten margin av strømselskapene. Nordpool er et felles marked for alle strømleverandører og produsenter i Skandinavia og det er spotprisen fra dette markedet som ligger til grunn for en strømleverandørs spotpris. Det kan være vanskelig å finne ut hvilken strømleverandør som har billigst strøm og ofte er det flere andre ting som spiller inn. Noen tilbyr avtaler uten binding, noen har med binding, enkelte selskaper oppkrever en fast månedspris og så er det et par selskaper som tilbyr rabatter i utvalgte nettbutikker, om du tegner en avtale med dem.

En av fordelene i dag er at du ikke nødvendigvis trenger å bruke samme strømleverandør i mange år om gangen. Du kan enkelt bytte til en ny leverandør om du ønsker dette og det tar kun et par minutter. Resten vil så selskapene ordne seg imellom, slik at for deg som kunde er det stort sett kun et spørsmål om å få fakturaen fra en ny leverandør. Rent praktisk kommer du ikke til å merke noe til at strømmen plutselig blir levert fra en annen leverandør.

Finn de rimeligste leverandørene

En av de enkleste måtene å finne frem til de rimeligste strømleverandørene er ved å bruke en av de mange sammenlignings nettsider som finnes på nettet. Her er priser og avtalemuligheter gjerne hentet fra strømselskapenes egne nettsider og deretter satt opp slik at du enkelt kan sammenligne fordeler og ulemper. Selv om prisen er det viktigste for folk flest, så er det verdt å få med seg eventuell bindingstid og andre krav. Kampanjer er ikke tatt med, da disse varierer ganske kraftig og ofte kun gjelder i kortere perioder. Nedenfor finner du en oversikt over de billigste strømleverandører i Norge. For mer detaljert informasjon om avtalene de kan tilby bør du sjekke nettsiden deres.