blokkjede
Blogg Finans Krypto

Handle bitcoin

Du må handle nå

Bitcoin er en valuta som går opp og ned, men det går betraktelig mer opp enn ned. Du må derfor passe på at du ikke venter for lenge. Du kan ikke bare sitte å se på at kursen går oppover hver eneste dag. Det går ikke. Da får du ikke med deg verdistigningen. Du må fortsatt passe på at du ikke kjøper mer enn du har råd til å tape. Alle gode investorer, uansett hva man investerer i, vet at du kun investerer med det du har råd til å tape.

Bitcoin lommebok

Når du ønsker å kjøpe Bitcoin må du først skaffe deg din første digitale lommebok. Du har kanskje flere lommebøker som du bruker til forskjellige anledninger hjemme. En for fest og en for hverdags. Digitale lommebøker ligner mye på vanlige lommebøker. Du kan laste de ned gratis og det er ikke noe problem å bruke de. Enkle og lette å forstå. De fleste passer til Bitcoin. Det er mye informasjon om hver enkelt, så du må sette deg ned å lese litt, så kommer du deg i gang.

Som i det vanlige liv er også digitale lommebøker forskjellig i form og størrelse. Det finnes to typer lommebøker generelt sett. En lommeboktype er en full lommebok, mens en annen type lommebøker er den tynne typen. Den fulle eller den store lommeboken kalles ”full node”. Den store lommeboken lagrer hele blokkjeden på enheten du har lastet ned denne lommeboken på. Her snakker vi om veldig mange gigabyte. Du trenger denne store lommeboken om du skal være med på å grave frem Bitcoins. Grave frem er egentlig litt misvisende da du sitter og assisterer i transaksjonene. En graver hjelper med å loggføre og få eierskapet overført mellom personer. Da må de selv ha en stor lommebok slik at du kan gjøre jobben som kreves med å gjøre transaksjonsarbeidet.

En tynn lommebok eller det som kalles en ”tynn klient” lagrer ikke hele blokkjeden. Tynn klient eller en tynn lommebok lagrer kun deler av blokkjeden, som for eksempel de siste 30 dagene eller noe lignende. Dette tar forståelig nok mye mindre plass og passer veldig fint for enheter som ikke har så mye plass. Typiske enheter som bruker en tynn lommebok er mobiltelefoner og andre mindre enheter.

Er du en person som kun ønsker å kjøpe og selge Bitcoin? Da holder det fint med en tynn lommebok. Du trenger ikke en tjukk og tung lommebok for å handle på internett Bitcoins.

Det viktigste med lommebøker er å holde passordet ditt hemmelig samtidig som du må ta sikkerhetskopi. Vi kan ikke si dette sterkt nok. Ta sikkerhetskopi. Det er så mange historier om dagen om folk som har mistet eller kastet harddisker med masse Bitcoin. Her har de tapt enormt mye penger. Du kan også oppleve innbrudd. Veldig kjedelig hvis noen stjeler din PC og tar alle dine Bitcoin med seg. Pass på dine verdier.