Finans

Reduser dine kostander med refinansering

Reduser dine kostnader

Er du på jakt etter en måte å redusere dine månedlige kostnader kan flere ting hjelpe deg til å nå akkurat dette målet. Det første spørsmålet du bør stille deg er hvorfor du i det hele tatt har store kostnader. Gå over alle dine inntekter og kostnader og se hvor det butter. Det er ikke bare en økning av inntekter som gjør at et trangt budsjett blir litt løsere. Jo mindre du bruker jo mer penger har du til gode. Dette er ganske opplagt.

Uansett må du starte med å få en oversikt over hvor mye penger du får inn og hvor mye penger du faktisk bruker. Dette kan gjøres på forskjellige måter. Du kan sette deg ned foran en datamaskin og bruke regnearkfunksjonen der, noen banker har nå innebygde forbruksoversikter, eller så er jo den gode gamle penn og papir varianten ganske god.

Hjelp deg selv

Den beste måten du kan hjelpe deg selv på økonomisk er å ha god økonomi. Du kan ha lån, det er ikke problemet. Det viktigste er at du har et stor gap mellom inntekter og utgifter på en slik måte at du har igjen penger hver eneste måned. På denne måten får du mer og mer penger til å legge til siden. Du må spare penger hver måned for å kunne ta unna de store kostnadene når de faktisk kommer. Det er ikke bare å se på regningene stige å håpe på det beste. Da ryker det fort. Når du har oversikten over alle dine kostnader må du sjekke om disse kan bli lavere. Kostnader som gjeld kan bli lavere uten at du får mindre gjeld, men at du får billigere gjeld. Refinansiering er måten denne kostnadsreduksjonen gjøres på. Du bør derfor refinansiere ditt lån i dag. Det viktigste med refinansiering er å spare penger. Ingen ønsker å betale mer på lånet sitt enn de må.

Refinansiering

Refinansiering er veien til kostnadsreduksjon. Spar penger ved å ta opp et billigere lån enn det du har nå, slik at du kan bruke det billigere lånet til å betale ned ditt dyrere lån. Om det så er betalinger for brystforstørring, MC-lån eller en reise, bør det refinansieres om det er gjort med flere lån. Dette er nokså enkelt, men ikke alle vet eller har tid til dette. Vet du ikke om denne muligheten, så vet du i hvert fall om denne muligheten nå. Refinansiering er din vei tilbake til balanse i din økonomi. Det skal sies at flere økonomier er så skakkjørt at det ikke går an å refinansiere de. Da har du rett og slett så mye lån at det blir for dyrt å refinansiere gjelden din. Hva skjer så? Det finnes noen få banker som spesialiserer i akkurat dette. Disse restrukturerer huslånet ditt, hvor de baker inn annen gjeld i huslånet ditt. De tar ganske høy rente for dette, så høy at det ofte lønner seg å sitte på huslånet som det er og heller betale høyere rente på forbrukslånet.